Katrine Nexø er optaget af den utraditionelle form, der drager og fascinerer.
En søgen efter balance hvor skønheden og harmonien bliver udfordret med et dynamisk formsprog.

Et smykke fra Katrine Nexø Jewellery har et organisk og personligt præg, da den danske smykkedesigner udvikler og designer alle sine smykker i hånden i hendes studie på Frederiksberg.

Katrine arbejder med et enkelt, stilrent design hvor hendes nysgerrige tilgang til det traditionelle guldsmedehåndværk, kombineret med hendes evne til at skabe fortællende universer, giver smykkerne et foranderligt og legende udtryk.
Hun ønsker at udfordre forståelsen af kvindekroppen og derved fordybe sig i processen, ved at eksperimentere og arbejde med et poetisk og visuelt univers, hvor bl.a. skitser, følelser, papir, voks og collage tilføjer smykket nye dybder.

Alle smykker er håndlavede og skabt i genanvendt, højglanspoleret sterling sølv og forgyldt i 24 karat guld. 

”I min kunstneriske proces forsøger jeg at fremhæve sølvets kvaliteter, hvor den rene højglanspolerede overflade tilføjet smykket et elegant og sofistikeret look.”

 

Produktion

Siden 2013 har Katrine Nexø håndlavet alle smykker selv i genanvendeligt sterling sølv.

Det har været en vigtige rejse og DNA for virksomheden, men KATRINE NEXØ JEWELLERY vokser, og derfor har vi omhyggeligt undersøgt forskellige produktionssteder og fundet det rigtige match.

KATRINE NEXØ JEWELLERY er håndlavet af dygtige guldsmede i Chiang Mai, Thailand, hvor kvalitet, bæredygtighed og menneskelig respekt går hånd i hånd.

Smykkerne bliver håndlavet på en dansk-eget produktion i Chiang Mai, Thailand. En fabrik der bestyres af en erfaren dansk fabrikschef, med flere år på bagen i dansk produktion og design, samt indgående kendskab til den Thailandske kultur. Han er i dag bosiddende i Thailand. Produktionen består af i alt 12 dygtige guldsmede, fordelt i en 2 etagers bygning.

Produktionen er forpligtet til, at arbejde ud fra de 10 principper i FNs Global Compact, som er internationalt vedtagne principper for ansvarlige forretninger, der dækker områder af menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og antikorruption.
De arbejder ud over FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling også for sponsorering og support til forskellige organisationer, lokalt og nationalt.

Vi er glade for at kunne arbejde sammen med kvalificerede mennesker, hvor alle bliver behandlet med respekt og stor opmærksomhed på sundhed og sikkerhed for deres medarbejdere samt respekt for miljøet. De arbejder i overensstemmelse med national lovgivning.

Vi arbejder ud fra FN's 10 globale principper inden for ansvarlighed - CSR (Corporate Social Responsibility), alle gældende lovkrav, samt FN’s regler for konfliktdiamanter og OECD's for konfliktguld. 

Derudover mod FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.